Onderstaande berichten staan gedeeltelijk in de weekbrief. Vanwege de lengte van het bericht wordt het totale bericht op deze pagina getoond.

Zaterdag 9 december Winterfair

Voor de Winterfair is de schuur aan de Oudelandseweg  66 éénmalig  open op zaterdag 18 november van 09.30 tot 12.00 uur. Graag alles  wat u brengt goed en heel en geen grote meubelen, computers of Tv’s.
Verder kunnen er nog kaarsen voor de kerststukjes ingeleverd worden, boeken en spullen voor de te verloten boodschappenmand.  Dat mag ingeleverd worden in de kerk of neergezet op de oude jeugdzolder. Mocht u nog wat moeten snoeien in de tuin, alle soorten “groen” voor kerststukjes kunnen wij goed gebruiken!
Ook bent u van harte welkom om mee te helpen  aan de Winterfair. Dat kan door het helpen met opbouwen,  het maken van de kerststukjes  op donderdag 7 december vanaf 08.30 uur in de ontmoetingsruimte van de kerk, helpen achter een kraam of het bakken van iets lekkers voor de verkoop of de koffiekraam. Alle hulp, in welke vorm dan ook, is welkom.  Contactgegevens:  hermineke@chello.nl  of Marjolijn 0187-682617 of spreek iemand aan van de Activiteitencommissie.
Met elkaar hopen we er weer een gezellige dag van te maken.

 Week 45

1.  Toerustingscursus Pastoraat

Meeleven | Ondersteunen | Begeleiden

D.V. januari 2018 willen we vanuit de gemeente starten met een toerustingscursus Pastoraat. De cursus van 10 weken wordt gevolgd door alle pastorale werkers. Verder is de toerustingscursus voor de hele gemeente kosteloos te volgen. Wel moet u zich hiervoor aanmelden en VOL=VOL. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Dus geef u snel op. U kunt zich hiervoor aanmelden bij ds. K. van Wijngaarden (dskvanwijngaarden@outlook.com). Aanmelden kan tot uiterlijk 1 januari 2018.

Doelgroep en inhoud cursus:

Pastoraat is: met mensen meeleven, ze ondersteunen en begeleiden vanuit Gods Woord en door Zijn Geest. Dat gebeurt in kerken, gemeenten, kringen, organisaties en persoonlijke relaties. Iedereen die een verlangen heeft zich hierin (meer) te bekwamen kan aan de cursus meedoen. Een vooropleiding is niet nodig en de studielast is laag (geen tentamens en opdrachten).

In deze cursus wordt een basis gelegd voor pastoraal werk. Wat moet je weten en welke vaardigheden komen van pas? Er wordt een theoretische ondergrond gelegd, en telkens wordt daarbij de praktijk gezocht: hoe pas je dit toe? De eigen relatie met God krijgt ook aandacht, want van daaruit wordt uitgedeeld. Vanuit de Bijbel worden principes en voorbeelden aangereikt

Cursusdata (onder voorbehoud):

22 januari 2018           Algemeen Pastoraat

29 januari 2018           Karakter en identiteit

5 februari 2018           Grenzen

12 februari 2018         Relaties

19 februari 2018         Ouderenpastoraat

5 maart 2018              Emoties

12 maart 2018            Strijd in je denken

19 maart 2018            Ziekenpastoraat

26 maart 2018            Gesprekstechniek

9 april 2018                 Gebed en zegen

Aanvang 19.30 uur

2. Jeugdavond 25-26 november 2017

Van zaterdagavond 20:00 uur tot zondagmorgen 9:00 hebben enkele van onze jongeren een programma bedacht met onder andere jongens- en meidedingen; dropping; ontbijt etc.. In ieder geval, om met elkaar allerlei leuke dingen te doen en (als het er van komt uiteraard) de nacht door te brengen op de Jeugdzolder.

Omdat we dit als kleine groep Jongerenwerkers niet alleen kunnen, vragen we u als gemeente dit mede mogelijk te maken. We zoeken nog een aantal goede, enthousiaste medewerkers die hart voor jongeren hebben om deze avond / nacht mee te helpen en onze jongeren een gaaf en onvergetelijke avond te geven.

Wie helpt deze avond tot een succes? Meld je dan! Bij Eric van den Nieuwendijk of mail e.vd.nieuwendijk@upcmail.nl