Dagtocht Joods Antwerpen 10 oktober a.s.
Nergens in België is de joodse gemeenschap in al haar diversiteit zo opvallend aanwezig als in Antwerpen. Is het toeval dat zij hier wortelschoten in de buurt van het Centraal Station uit de 19de eeuw? Of kan hun aanwezigheid veel verder getraceerd worden? Op donderdag 10 oktober organiseert de commissie Vorming + Toerusting van de Emmaüskerk te Middelharnis een dagtocht naar Joods Antwerpen en kunt u er veel meer over te weten komen. Van de gids krijgt u ‘s morgens bij een kopje koffie een inleiding en neemt u dan mee op stap door de joodse wijk richting synagoge. Daar krijgt u van uw joodse gastvrouw of gastheer uitleg over geloofsbeleving.
Nadien wandelen we richting restaurant waar een uitgebreide koosjere lunch op u wacht. En natuurlijk een uitgebreide uitleg over wat koosjer betekent. Na de lunch is er tijd voor het Diamantkwartier en het Stadspark, en het verhaal over joodse feesten en hun betekenis.
De hele dag staat onder leiding van joodse gidsen. U moet rekening houden met wandelafstanden. Als u gebruik maakt van een rollator dan is deze dagtocht, helaas voor u, niet geschikt. De prijs is € 72,50 per persoon (inclusief busreis, koffie, thee, lunch, frisdrank, entreeprijzen en gids). Via de verkorte link: https://tinyurl.com/yxcqhrcj komt u op de webpagina waar u alles kunt lezen over de dagtocht ook kunt u er een folder met het dagprogramma bekijken en downloaden.  De dagtocht staat open voor iedereen die belangstelling heeft, van harte welkom!

Voor info en aanmelden dagtocht@emmauskerkmiddelharnis.nl
of tel. 0187-642419