Samen zingen

Wat is het toch geweldig om met elkaar Gods lof te zingen! En dat gunnen we u en jou ook. Dus als je met ons mee wilt zingen, ben je van harte welkom elke dinsdagavond (behalve schoolvakanties). Wel belangrijk om te weten: starten we om 19.30 uur.

Geschiedenis

Geïnspireerd door de verhalen over de geschiedenis van de kerk, leek het me leuk een keer de geschiedenis van het Gospelkoor te vertellen. Het begon allemaal in de jaren negentig van de vorige eeuw toen ds. Smink aan een groepje jongeren vroeg een Opwekkingslied te zingen in de avonddienst. Die jongeren oefende het lied ’s middags en zongen het die avonddienst. Op de liturgie stond “zang jongeren” en zo bleven we de eerste jaren genoemd worden. We waren geen koor, zijn dat officieel nooit geworden. We zijn een onderdeel van onze gemeente. Vanaf het begin is ons doel geweest: zingen tot eer van God en ten dienste van onze gemeente.

We zingen alleen in onze eigen kerk, om de maand in de welkomsdienst, maar ook in ochtenddiensten. Zo hebben we de gemeente nieuwe liederen willen leren. Af en toe hebben we wel eens een uitstapje gemaakt naar de Gereformeerd Kerk, omdat we meerdere koorleden hebben (gehad) die daar hun gemeente hebben. En we hebben al meerdere keren in een dienst op Hernesseroord gezongen. Dat zijn altijd bijzondere diensten. Andere bijzondere diensten waaraan we elk jaar meewerken zijn de Paasochtenddiensten (ook de Duitse) en de Kerstnachtdiensten (ja soms 2 achter elkaar). Die zijn elk jaar een hoogtepunt. Net als de praise, onze jaarlijkse zangdienst aan het eind van ons seizoen. In 1997 was op zaterdagavond 12 juli de eerste zomerpraise. Ik herinner me ook die praise met vooraf een barbecue in de tuin van ds. Smink.

In maart 2000 wordt er een kerngroep gevormd. Op zondag oefenen de muzikanten en de jongeren die doordeweeks op kamers zitten. Op dinsdag oefenden de zangers, soms zelfs vierstemmig. In 2002 wordt het zondagdeel opgeheven en is de praise voor het eerst op zondagavond. Vanaf 2003 heten we Gospelkoor, omdat we ook leden boven de 40 jaar kregen. In dat jaar starten we met de cd verkoop van de opname van de praise. Dit loopt door tot 2010. Vanaf 2004 heeft de praise een thema en vanaf 2009 zingen we met de kinderen 2 liedjes. Daar kijken ze altijd naar uit! Het ene jaar gaven we na de dienst een boekenlegger aan de bezoekers, het andere jaar een sleutelhanger. Vorig jaar hadden we een compilatie van opnames van de laatste jaren, wat ook heel bijzonder was.

Door de jaren heen hebben we verschillende muzikanten gehad, zoals pianist, dwarsfluitist, (bas)gitarist, trompettist en drummer. Die muzikale begeleiding is altijd heel belangrijk voor ons geweest. Om dit te faciliteren hebben we met diverse acties een keyboard en een drumstel bij elkaar gespaard. Mochten er muzikanten zijn die graag met ons mee willen doen, dan zijn die van harte welkom.