Pastoraat

In de Doopsgezinde Gemeente Ouddorp zijn er een aantal broeders en zusters die vanuit de taakgroep Pastoraat een luisterend oor bieden. Wilt u iemand spreken van het Pastoraat? Neem dan contact met ons op via pastoraat@doopsgezindouddorp.nl

Wat is pastoraat?

Pastoraat doen we met elkaar; dus ook u / jij. Pastoraat begint met kijken. Zie jij die ander door de ogen van Jezus!

Valt het je op dat als je iets tegen een ander vertelt, heel vaak die ander het gesprek overneemt en zijn of haar ervaring begint te vertellen. In het pastoraat proberen we het anders te doen: we laten de ander praten. Luisteren is de kern van pastoraat. Van tevoren bidden voor degene(n) die bezocht gaat worden en voor jezelf. En tijdens het gesprek proberen echt te luisteren. Dat is pastoraat. God is dan bezig met iedereen. Mooi als er een bijpassend Bijbelgedeelte gelezen en er met elkaar gebeden kan worden; dan kan God een groot werk doen.

Voor elkaar

Het omzien naar elkaar is een taak van de hele gemeente en ook het bidden voor elkaar. Laten we dat niet vergeten. Voor elkaar bidden en met elkaar meeleven kan alleen als we op de hoogte worden gesteld dus schroom niet.